Skip to content

Ett välfyllt Reservdelslager för excenterskruvpumpar

Ett välfyllt reservdelslager för excenterskruvpumpar

Två gånger i veckan tar Torell emot varutransporter från Tyskland, bland annat reservdelar till excenterskruvpumpar. Vårt lager ligger i Malmö, en utmärkt strategisk adress eftersom alla fortsatta leveranser till våra kunder ute i landet därigenom går kortaste vägen.

Två gånger i veckan stämmer vi också av vårt lager från huvudkontoret i Stockholm, för att säkerställa att vi har standardsortimentet av reservdelar på hyllorna. Det är tack vare den framförhållningen som vi har omvittnat snabba leveranser till våra kunder.

Ytterligare en sak bör framhållas när det gäller vårt reservdelslager: Det är inte bara brett och välfyllt, det har även täckning bakåt i tiden – dvs vi kan oftast leverera reservdelar till excenterskruvpumpar som installerades redan på 70- och 80-talen och som fortfarande är i drift. Vårt rekord är en pump från 60-talet som behövde och fick reservdelar.

Frågor till Roger Kaiser, som ansvarar för lager och  reservdelar hos Torell Pump

– Vet du alltid vilka produkter som bör finnas tillgängliga på ert lager?

– Med många års erfarenhet och lite fingertoppskänsla brukar jag veta det. Det är ju en balans mellan att ha så mycket som möjligt på lagret och samtidigt så litet som möjligt eftersom lagerhantering kostar. Men vi har hittat en bra balans.

– Vet kunderna alltid vad de söker?

– De vet inte alltid vad reservdelen heter utan kan ha sina egna benämningar. Då skickar jag en sprängskiss på pumpen och så får de kryssa för önskad del. Vi löser alltid uppgiften på något sätt.

Roger Kaiser

Vill du ha de senaste produkt nyheterna och erbjudanden?